Dvogodišnji profesionalac u bilijaru

Dvogodišnji profesionalac u bilijaru

Neretko ostanemo zatečeni slikama iz svete o deci sa nekim posebnim sposobnostima sa kojima se u našoj struci jako retko susrećemo. Ovoga puta pažnju posvećujemo dvogodišnjem Keith O’Dell Jr. iz Johnstowna.

Dvogodišnjak je dospeo na stranice Daily News-a jer je postao poznat u čitavoj Americi po fenomenalnim partijama bilijara kojima uveseljava oduševljenu publiku.

Dobio je poziv i od American Pool Association -a  kako bi šou Rachael Ray -a, koji se odžava tokom jula u Las Vegas-u, za vreme šampionata u bilijaru, postao još zanimljiviji.

U članku Daily News -a navodi se da je dečak sasvim slučajno na poklon dobio mini sto za bilijar, iako su roditelji smatrali da ova igračka neće privlačiti pažnju deteta dok ne dostigne nešto stariji uzrast. Iznenadili su se kada je dvogodišnjak, koristeći štap, počeo da ubacuje kuglice.

Od nedavno mali O’Dell Jr. počeo je da igra bilijar i na većim stolovima. Od svetske slave, deli ga jedino stolica na koju mora da se popne da bi igrao.

Postoji još jedan klip koji već neko vreme kruži Internetom, a koji je privukao moju pažnju. Devojčica Lilly koja je sa nepunih dve godine bolji poznavalac geografske mape sveta od mene 🙂

Jako simpatično, mora se priznati. Ostaje samo pitanje kako razvijanje ovakvih sposobnosti kod dece utiče razvoj u celini.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *