Uspešno realizovan webinar na temu “Veštačka inteligencija u radu sa osobama sa invaliditetom”

Uspešno realizovan webinar na temu “Veštačka inteligencija u radu sa osobama sa invaliditetom”

Beograd, Srbija — Društvo terapeuta specijalne edukacije i rehabilitacije nastavilo je svoj niz informativnih i edukativnih događaja putem digitalnih platformi, organizujući ovaj put inovativni webinar pod nazivom “Veštačka inteligencija u radu sa osobama sa invaliditetom”. Ovaj online događaj okupio je brojne stručnjake, terapeute, edukatore, kao i porodice i staratelje osoba sa posebnim potrebama.

Webinar je fokusiran na istraživanje mogućnosti koje veštačka inteligencija (AI) nudi u kontekstu podrške, edukacije i terapije osoba sa invaliditetom. Razmatrani su različiti aspekti AI, uključujući adaptivno učenje, personalizovanu komunikaciju, i kako napredne tehnologije mogu olakšati svakodnevni život i učenje osoba sa invaliditetom.

Predavači, među kojima su bili i eminentni stručnjaci iz oblasti tehnologije, edukacije, i rehabilitacije, podelili su svoja znanja, iskustva i najbolje prakse kroz interaktivne prezentacije i Q&A sesije. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u ovoj oblasti, kao i da diskutuju o etičkim, pravnim, i praktičnim implikacijama upotrebe AI u kontekstu specijalne edukacije i rehabilitacije.

“Veštačka inteligencija ima ogroman potencijal da preoblikuje način na koji pružamo podršku osobama sa invaliditetom,” izjavila je jedna od predavačica. “Od poboljšanja pristupačnosti informacija do kreiranja personalizovanih obrazovnih iskustava, mogućnosti su zaista impresivne.”

Feedback učesnika bio je izuzetno pozitivan, uz izraženu zahvalnost organizatorima za pružanje dragocenih uvida i resursa. Posebno je istaknuta važnost ovakvih webinara u kontinuiranom profesionalnom razvoju i u osnaživanju zajednice da maksimalno iskoristi tehnološki napredak u svrhu poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom.

Društvo terapeuta specijalne edukacije i rehabilitacije najavljuje dalje planove za slične online događaje i edukacije, kako bi se osiguralo da njihovi članovi i šira zajednica ostanu na čelu inovacija u polju specijalne edukacije i rehabilitacije.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *